De Praktijk Kester

Team

Maak kennis met het team achter De Praktijk.
Klinisch seksuologe/relatietherapeute Jasmien, orthopedagoge/seksuologe i.o. Vicky, kindercoach/lifecoach Dorien, orthopedagoge/psychotherapeute An-Sofie en klinisch psycholoog voor kinderen en jongeren Maud.

KLINISCH SEKSUOLOGE
EN RELATIETHERAPEUTE

JASMIEN.

Pedagoog
Klinisch Seksuoloog
(EFT) Relatietherapeut
Integratief Psychotherapeut (i.o.)

Wie is ze?

Dit is Jasmien, geboren in 1991, een écht zomerkind en tevens oprichtster van De Praktijk! Zo houdt ze van het buitenleven, de natuur en van mensen. Hoewel ze graag in alle rust ontspant met een goed boek in de zon of te vinden is voor een spontaan wandel- of fietstochtje, komt ze ook graag onder de mensen om de bloemetjes buiten te zetten. En de kinderen zien schommelen of van een glijbaan zien roetjsen, daar wordt ze ook altijd gelukkig van! Samen met haar echtgenoot Dries en hun twee kapoenen Viktor en Anna woont ze in het prachtige Kester. Al vind je haar af en toe ook in de stad en daar zitten haar cliënten in Brussel voor iets tussen.

Jasmien richtte De Praktijk op met als doel mensen te ondersteunen die een moeilijke periode meemaken. Daarnaast wou ze graag “onbesproken” thema’s zoals seksualiteit, relaties, kopzorgen,… meer bespreekbaar maken en dat allemaal in een klein Pajots dorpje zoals Kester.
Dat ze van haar passie haar beroep mocht maken, zal Jasmien niet snel vergeten. Nieuwe inzichten verwerven, nieuwe blikken werpen op bepaalde zaken en non-stop nieuwe dingen bijleren, vindt ze dan ook erg belangrijk in haar job. Een nieuwe opleiding? Challenge accepted! Dankzij haar collega-therapeuten en supervisors blijft ze zichzelf ook voortdurend (her)ontdekken.

Wie kan er bij haar terecht?

Jongvolwassenen en volwassen die problemen ervaren op seksueel of relationeel vlak. Dit kan gaan van seksuele disfuncties (seksueel verlangen, opwinding, organsme), seksuele pijnklachten (dyspareunie, vaginisme) en seksualiteit en ziekte tot seksuele identiteit, seksuele voorkeuren, communicatiepatronen, jaloezie, ontrouw en het vastzitten in bestaande patronen. Samen met Jasmien ga je op zoek naar betere dynamieken in relaties om zo samen te groeien en te ontdekken.

KINDERCOACH
EN LIFECOACH

DORIEN.

Lifecoach
Kindercoach
Loopbaanbegeleiding
Chinese Metafysica (BaZi, Feng Shui,..)

Wie is ze?

Maak kennis met Dorien, mama van Indra en plusmama van Milan en Soraya. Samen met haar partner en kinderen woont ze in Aalst. Je zal haar misschien wel kennen van het opvoedkundig tijdschrift Pure Child of van Familiezorg. Vroeger reisde ze vooral de wereld rond met Kunstgroep Alkuone, als lid van non-profit organisatie AFS en als stewardess. Nu wil ze mensen die het moeilijk hebben met verandering vooral ondersteunen en terug wat magie brengen in hun leven. Je mag haar ook alles vragen over Chinese metafysica (Feng Shui, BaZi, datumselectie…) en spiritualiteit (verbinding tussen lichaam, geest en ziel, energetisch zuiveren, dromen verklaren, pendelen en kaarleggen…).

Wie kan er bij haar terecht?

Kinderen en ouders die willen groeien. Moeilijk gedrag bij kinderen is namelijk een indicatie van verschillen tussen ouder en kind. Samen met Dorien leer je het kind deze verschillen te begrijpen en er mee om te gaan. De methodes die ze hiervoor gebruikt, zijn ook toepasbaar op andere aspecten in het leven. Bijvoorbeeld bij iemand die op zoek is naar meer geluk op het werk of zijn gezondheidstoestand wil verbeteren. Iedereen die een moeilijke periode doormaakt of die moeilijk overweg kan met verandering, bij haar terecht. Samen zoeken jullie naar de innerlijke kracht om de magie in het leven terug te vinden, zich te verzoenen met verandering en het evenwicht te herstellen.

ORTHOPEDAGOGE
EN PSYCHOTHERAPEUTE

AN-SOFIE.

Orthopedagoog
Loopbaanbegeleiding
Integratief Psychotherapeut (i.o.)

Wie is ze?

Hallo! Ik ben An-Sofie, getrouwd en mama van twee zoontjes en grote fan van wandelen, tuinieren, lekker eten en feestjes!
Na haar studies in orthopedagogie, zette ze de eerste stappen van haar carrière in Jeugdzorg als leefgroep-, individuele en contextbegeleidster.
Na 10 jaar ruilde ze haar job in Jeugdzorg in voor een job als jobcoach en sinds 2023 is ze werkzaam in het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg in Aalst en Ninove. In haar werk wil An-Sofie steeds de focus leggen op het begeleiden van jongvolwassenen, volwassenen en gezinnen in de weg naar aanvaarding, rust, stabiliteit en verandering.
Om haar kennis daarin te versterken, begon ze in 2021 met de vierjarige opleiding ‘Psychotherapie in de interactionele vormgeving’ te Antwerpen. Daar ontmoette ze Jasmien en van het één kwam het ander…

Wie kan er bij haar terecht?

Jongvolwassenen, volwassen en gezinnen. Mensen met zorgen of problemen rond verlies, echtscheiding, trauma, eenzaamheid, faalangst, depressie, ouderschap, burn-out, onzekerheid, opvoeding of een negatief zelfbeeld. Vanuit een therapeutische relatie en met respect, vertrouwen en authenticiteit zoek je samen met An-Sofie naar mogelijke antwoorden op vragen of zorgen. Met behulp van praktische methodieken zoals genogram, tijdslijnen, relaxatie-oefeningen en psycho-educatie worden de eerste stappen richting verandering gezet, en dit op maat van ieder persoon in een open en empathisch dialoog.

Orthopedagoge
Seksuologe

VICKY.

Orthopedagoge
Seksuologe

Wie is ze?

Hallo, ik ben Vicky, geboren in 1999 en een echte spring in ‘t veld!

Ik koester een diepe liefde voor de natuur en geloof sterk in haar helende kracht. Ik ben ervan overtuigd dat tijd doorbrengen in de buitenlucht mijn geest en lichaam verfrist en herstelt. Ik ben gefascineerd door de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen en de vele manieren waarop ze ons kunnen voeden, genezen en inspireren. Verder voel ik ook een diepe verbondenheid met dieren en waardeer ik hun schoonheid, diversiteit en unieke eigenschappen. Ik woon zelf op het platteland waar ik omringd ben door mijn dieren! (Dus mijn liefde voor natuur en dieren komt van niet ver :D).

Na mijn opleiding orthopedagogie bleef ik nog een beetje op mijn honger zitten. Ik besloot om seksuologie te gaan studeren. Mijn motivatie hiervoor kwam vanuit de zeer sterke interesse in de mens als geheel en seksualiteit in het bijzonder. Het is mijn doel om mensen (opnieuw) te verbinden met zichzelf en/of met hun partner. Ook taboes doorbreken en alle mogelijke onderwerpen bespreekbaar maken is iets wat ik heel belangrijk vind. Mijn vrienden weten ook dat ze met alles bij mij terecht kunnen, dat niks te zot is om te bespreken! Zelf als het gaat over lastige onderwerpen of moeilijke thema’s.

Ik wil mensen altijd een veilig kader bieden en ruimte geven. Zo creëer ik een makkelijke setting om mensen te laten praten en/of nadenken. Ik vind mentale gezondheid enorm belangrijk en hecht daar veel belang aan bij mensen die dicht bij mij staan. Ik ben heel empathisch (soms misschien té).

Klinisch psycholoog
kinderen en jongeren

MAUD.

Klinisch Psycholoog

Wie is ze?

Hallo,

Ik ben Maud Lequeue (°1997). Ik ben afgestudeerd in bachelor orthopedagogie met als afstudeerrichting toegepaste jeugdcriminologie aan de KdG in Antwerpen en als klinisch psychologe aan de Vrije Universiteit van Brussel. Tijdens mijn masteropleiding werkte ik als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg, waar ik waardevolle ervaringen heb opgedaan in het ondersteunen van jongeren in diverse problematieken.

Naast mijn werk geniet ik ook van kostbare momenten met familie en vrienden, evenals ontspannen thuis met mijn vriend en onze twee katten, Corneel & Guus. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen te werken richting een positieve ontwikkeling.

Ik ben een erkend en geregistreerd psycholoog bij de psychologencommissie (erkenningsnummer: 972140383) en beschik over het visum van klinisch psycholoog (FOD Volksgezondheid, visumnummer: 399618). Bovendien ben ik als klinisch psycholoog aangesloten bij het ELP-project (eerstelijns psychologische zorg) binnen het netwerk YUNECO. Dit betekent dat ik kortdurende psychologische begeleiding aanbied die gericht is op vraagverheldering, veerkrachtige ondersteuning en lichte tot matige psychische klachten in een vroeg stadium. Bijvoorbeeld psycho-educatieve vragen rond ADHD, ASS, piekeren, slaapproblemen, en je wat minder goed in je vel voelen. Deze hulp wordt op een laagdrempelige manier aangeboden, waarbij kinderen en jongeren tot 23 jaar recht hebben op maximaal 10 gratis sessies. In een eerste gesprek kunnen we samen bekijken of uw kind/jongere hiervoor in aanmerking komt.

Contacteer
ons.