Bij een seksuoloog kan je terecht met vragen, zorgen en/of onzekerheden over je seksuele leven. Hoewel praten over seksualiteit en relaties niet makkelijk is, blijft het belangrijk voor je relatie, je gezondheid en die van je eventuele partner.
Seksuele problemen kunnen namelijk vaak gepaard gaan met veel onzekerheid, schaamte en spanningen. Seks is iets heel intiem en als je problemen ervaart die je samen niet kan oplossen, schakel je best de hulp in van een onafhankelijk vertrouwenspersoon.
Vormt je seksuele functioneren een bekommernis voor jezelf en/of je relatie?
Klop dan aan bij een (klinisch) seksuoloog. Samen bekijken we precies wat er aan de hand is en wat je anders wilt. Daarna zoeken we samen naar de geschikte oplossing(en).
Wens je een afspraak?
Dat kan zowel individueel als samen met je partner. Wij raden altijd aan om als koppel langs te komen aangezien seksualiteit immers iets van jullie is. Indien je partner toch niet wenst mee te komen of je bent vrijgezel, ben je uiteraard welkom zonder partner.
Dat aan een relatie gewerkt moet worden, wist je ongetwijfeld al. Koppels gaan soms door een moeilijke periode, waarin ze elkaar kunnen terugvinden. Al loopt dat niet altijd even vlot,
en al zeker niet als je met z’n tweeën verschillende pogingen hebt ondernomen.
Bij relatieproblemen kan extra hulp dan ook wonderen doen. In relatietherapie bekommeren we ons om het aanpakken van communicatieproblemen en spanningen tussen partners. We kijken naar de patronen, het gedrag en de emoties van elk individu en in verhouding met elkaar. De uiteindelijke bedoeling is om een veranderingsproces in gang te zetten.
Familieopstellingen is een therapeutische methode waarmee verborgen dynamieken binnen families zichtbaar worden. Hierdoor kunnen problemen en structuren herkend en opgelost worden, wat zorgt voor meer harmonie in het gezin.
We brengen een groot deel van onze tijd door op het werk en dat kan een grote invloed hebben op ons privéleven.
Zoek je naar meer voldoening in je werk?
Ben je toe aan een carrièreswitch?
Of heb je vragen over je loopbaan?
Dan heb je baat bij loopbaanbegeleiding.
Op korte en/of lange termijn bekijken we wat mogelijk is om je werkgeluk en -omstandigheden – en dus ook je welzijn – te verbeteren. Samen ontdekken we welke competenties nodig zijn om je loopbaan te sturen en leer je hoe je die competenties kunt versterken of ontwikkelen. Hoe het traject er precies uitziet, is afhankelijk van wat het beste aansluit bij je situatie en persoonlijkheid.
Een effectieve behandelmethode voor psychische klachten en problemen waarbij gesprekken tussen cliënt en behandelaar centraal staan. Het helpt je anders naar je problemen te kijken, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken. Belangrijke ingrediënten van psychotherapie zijn aandacht, respectvol meevoelen, feedback geven en zelfreflectie.
Interactionele Vormgeving (I.V.) is een vorm van integratieve therapie waarbij verschillende therapeutische methodes met elkaar in interactie te gaan. De oorspronkelijke therapieën beïnvloeden elkaar zonder hun eigenheid te verliezen en worden samen gebruikt, zonder hun afzonderlijke functie te verliezen. In de interactionele vormgeving vertrekt men vanuit de visie dat elke mens uniek is, met zijn eigen identiteit, verleden, beleving, ervaringen, normen en waarden. Door een goede afstelling op de cliënt is het mogelijk eclectisch te kiezen voor de methode die op dat het meest aansluit bij wat nodig is. Deze therapie combineert gesprekstherapie en lichaamsgerichte therapie, systeemtherapie en cliënt-gerichte therapie, gedragstherapie of experiëntiële therapie en richt zich zowel op de persoon als individu, als op de context en het grotere geheel.
Naast een luisterend oor en een empathische aanwezigheid biedt een psychologisch consulent een veilige plek aan om hélemaal onszelf te zijn en om vanuit onze eigen waarden en normen te kunnen spreken. Want dicht bij onszelf blijven is essentieel. Binnen een laagdrempelig begeleidingstraject staan gesprek en reflectieve opdrachten centraal, weliswaar afgestemd op ieders ondersteuningsnoden en tempo.
We schijnen samen licht op bepaalde (re)acties, gedachten en gevoelens die bij gebeurtenissen soms ‘plots’ naar boven lijken te komen. Via technieken uit coaching en counseling worden (nieuwe) inzichten verkregen en proberen we samen (moeilijke) situaties te ontrafelen en te verhelderen. Want uitdagende gebeurtenissen en ervaringen brengen ons vaak in beweging en onthullen eigen krachtbronnen en sterktes.
Een citaat dat mij inspireert en waar ik vaak kracht uithaal is: “Popcorn wordt gemaakt in dezelfde hitte, in dezelfde pan, in dezelfde olie. En toch knallen de pitjes niet tegelijk. Hun beurt om te knallen komt er ook aan.” Deze woorden benadrukken het belang van het erkennen van de unieke reis die elk individu aflegt, op eigen tempo binnen de individuele ontwikkeling. Als kinderen en jongeren psycholoog (8 jaar – 18jaar) ben ik er om te helpen ontpoppen. Kinderen en jongeren kunnen namelijk bij mij terecht met een brede waaier aan vragen, zorgen en psychische moeilijkheden, waaronder:
Wil je een afspraak maken?
In een eerste gesprek gaan we samen kijken wat juist de behoeften zijn voor je kind(eren)/jongere(n).